Meixi Urban Helix

Changsha, China
Photo © Ines Leong
Photo © Ines Leong
Lighting Designers
OFFICE FOR VISUAL INTERACTION, INC. (OVI)
Location
410000 Changsha, China
Year
2017

Merging the natural elements of water with the urban development, the Meixi Urban Helix is a beautiful oasis uniting together the two worlds of nature and man-made structure. Located in the southwest of Changsha, this new urban axis is a multi-functional, public space for visitors to enjoy panoramic views of Lake Meixi and the planned city expansion it overlooks.
The structure ascends above a man-made plateau on the lake, spiraling to a height of 34 meters through an exposed ramp measuring six to eight meters wide. The interior of the helix provides visitors with a reversing-path ramp leading from the structure’s highest point down to the new urban area.

Related Projects

  • Paul Reinhart Dreifach-Sporthalle
    Walter Bieler AG
  • Erweiterung Schulanlage Dorf
    Bürgi Burkhard von Euw
  • Shanghai Suhe MixC World
    KOKAISTUDIOS
  • Welcome to the Stage!
    Kjellander Sjöberg
  • Hovering Kan-Too – Great Bay Area Center Showroom
    Wutopia Lab

Magazine

Other Projects by OFFICE FOR VISUAL INTERACTION, INC. (OVI)

Al Hamra Firdous Tower
Al Kuwayt, Kuwait
The United States Air Force Memorial
Arlington, VA, USA
New York City Streetlight
New York, NY, USA
Coco – Grove at Grand Bay
Coconut Grove, FL, USA
Canadian Parliament – West Block
Ottawa, Canada