Meixi Urban Helix

Changsha, China
Foto © Ines Leong
Foto © Ines Leong
Lighting Designers
OFFICE FOR VISUAL INTERACTION, INC. (OVI)
Ubicación
410000 Changsha, China
Año
2017

Merging the natural elements of water with the urban development, the Meixi Urban Helix is a beautiful oasis uniting together the two worlds of nature and man-made structure. Located in the southwest of Changsha, this new urban axis is a multi-functional, public space for visitors to enjoy panoramic views of Lake Meixi and the planned city expansion it overlooks.
The structure ascends above a man-made plateau on the lake, spiraling to a height of 34 meters through an exposed ramp measuring six to eight meters wide. The interior of the helix provides visitors with a reversing-path ramp leading from the structure’s highest point down to the new urban area.

Proyectos relacionados

  • Paul Reinhart Dreifach-Sporthalle
    Walter Bieler AG
  • Casa Malussi
    Iseppi AG
  • Werks- und Bürogebäude Theurl
    ATP architekten ingenieure
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design

Magazine

Otros proyectos de OFFICE FOR VISUAL INTERACTION, INC. (OVI)

Al Hamra Firdous Tower
Al Kuwayt, Kuwait
Coco – Grove at Grand Bay
Coconut Grove, FL, USA
The United States Air Force Memorial
Arlington, VA, USA
New York City Streetlight
New York, NY, USA
Canadian Parliament – West Block
Ottawa, Canada