Meixi Urban Helix

Changsha, China
Foto © Ines Leong
Foto © Ines Leong
Designer d'illuminazione
OFFICE FOR VISUAL INTERACTION, INC. (OVI)
Sede
410000 Changsha, China
Anno
2017

Merging the natural elements of water with the urban development, the Meixi Urban Helix is a beautiful oasis uniting together the two worlds of nature and man-made structure. Located in the southwest of Changsha, this new urban axis is a multi-functional, public space for visitors to enjoy panoramic views of Lake Meixi and the planned city expansion it overlooks.
The structure ascends above a man-made plateau on the lake, spiraling to a height of 34 meters through an exposed ramp measuring six to eight meters wide. The interior of the helix provides visitors with a reversing-path ramp leading from the structure’s highest point down to the new urban area.

Progetti collegati

  • Paul Reinhart Dreifach-Sporthalle
    Walter Bieler AG
  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • CUTLERY for VALERIE OBJECTS
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO

Rivista

Altri progetti di OFFICE FOR VISUAL INTERACTION, INC. (OVI)

Al Hamra Firdous Tower
Al Kuwayt, Kuwait
Coco – Grove at Grand Bay
Coconut Grove, FL, USA
The United States Air Force Memorial
Arlington, VA, USA
New York City Streetlight
New York, NY, USA
Canadian Parliament – West Block
Ottawa, Canada