照片 © Claudia Rossini
照片 © Claudia Rossini
照片 © Claudia Rossini
照片 © Claudia Rossini
照片 © Claudia Rossini
照片 © Claudia Rossini

Querini park greenhouses

 回到项目列表
地址
Viale Ferdinando Rodolfi, 36100 Vicenza, 意大利
年份
2021
客户
Vicenza Municipality
团队
Claudio Menichelli, Stefano Notarangelo, Studio AS+, Assistant Matteo Sirinati, Consultants Luigi Cocco, MHK Consulting, Martina Serafin, Paolo Sivieri, Enrico Lovato

The project aims to give new life to the greenhouse ruins of the Querini Park, and to allow Vicenza’s citizens reclaim their relationship with those spaces.

The restoration of the Greenhouses aims to preserve each surviving historical element, using a contemporary language for new intervention. The goal is to adapt new functions to historic buildings, defining a graceful opposition in the dialogue between new and the old.

There are three main areas of intervention to allow the reuse of the Querini Park’s greenhouses complex.

The first and most important is the reuse of the original volumes of the hot and cold greenhouse, through the construction of a new roofing made of a metal structure with an asymmetric structural rhythm.

The second area is the restoration of the ancient tower’s volume: through the removal of rubble, a new level is created and a new roof allows for the creation of an educational area.

The project also includes a new path made of a metal structure that allows a closer visual relationship with the north side of the historical wall, as well as a high degree of accessibility.

The third area concerns the definition of secondary functions related to the Querini Park: the refreshment area and toilets.

At the moment the first area of intervention is finished.

以下出品方的其他项目 MAP studio

Exhibition: il tempio vaticano. Carlo Fontana 1694
意大利
Balboni House - Restoration of a Carlo Scarpa’s work
意大利
LIGHTCATCHER
Melbourne, Australia
Tramway terminal in Venice
Venezia, 意大利
Port Museum Trieste - Outdoor spaces
Trieste, 意大利