House EA

Cornuda, Italy
Photo © Didonè Comacchio Architects
Photo © Didonè Comacchio Architects
Photo © Didonè Comacchio Architects
Photo © Didonè Comacchio Architects
© Didonè Comacchio Architects
Photo © Didonè Comacchio Architects
Photo © Didonè Comacchio Architects
Photo © Didonè Comacchio Architects
Photo © Didonè Comacchio Architects
Architects
Didonè Comacchio Architects
Location
Cornuda, Italy
Year
2018
Cost
1Bn+
Stories
1-5 Stories

The project is a renovation of a 1960's dwelling through the addition of volumes which regularize the actual form.
A linear porch runs along the border of the house, protecting the entrance and becoming the "regularizing tool" of the whole project.
The open space at the ground floor is characterized by big glass walls looking into the private garden. The bedrooms and corridor at the second storey look towards the hillls surrounding the site through specific openings.

Related Projects

  • Osaka University MACHIKANE Nursery school
    Coelacanth K&H Architects
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • New chalet
    Arttesa, designed & tailored

Magazine

Other Projects by Didonè Comacchio Architects

Interior SS
Nove, Italy
House AB
Bassano del Grappa, Italy
Lapitec Cersaie 2018
Bologna, Italy
Interior LP
Castelfranco Veneto, Italy
House PB
Rosà, Italy
Pencil Box
San Felice sul Panaro, Italy