Fan Zeng - Art Museum - view of the entrance
可视化 © WVA architects
Fan Zeng - Art Museum - bird's eye view
可视化 © WVA architects
Fan Zeng - Art Museum - view from the lake
可视化 © WVA architects
Fan Zeng - Art Museum - concept
图纸 © WVA architects
Fan Zeng - Art Museum - circulation diagram
图纸 © WVA architects
Fan Zeng - Art Museum - Exhibition spaces diagram
图纸 © WVA architects
Fan Zeng - Art Museum - Section diagram
图纸 © WVA architects
Fan Zeng - Art Museum - Façade materials
图纸 © WVA architects
Fan Zeng - Art Museum - Main materials
Fan Zeng - Art Museum - View of the entrance
可视化 © WVA architects
Fan Zeng - Art Museum - View from the bridge
可视化 © WVA architects
Fan Zeng - Art Museum - Night view of the entrance
可视化 © WVA architects
Fan Zeng - Art Museum - Night view from the bridge
可视化 © WVA architects

Fan Zeng - Art Museum

 回到项目列表
费用
未公开
楼层
1-5层

As a master of Chinese painting and calligraphy, famous sinologist and poet, Fan Zeng puts forward the aesthetic principle of "returning to the classical, returning to nature, practicing, taking poetry as the soul and books as the bone".
We are rooted in Mr. Fan Zeng's painting concept and traditional chinese studies. The building adopts the round sky and the round place and the brush strokes of Mr. Fan Zeng's mountains and stones as the design inspirations and takes the stone as the base to hold up the universe and everything, and finally everything evolves. The external form emphasizes the architectural language form of national style, and the internal environment serves the works itself, ensuring the audience's appreciation and experience of the work. The museum experience is not only about the exhibition itself, but also about architecture and space. The exhibition experience can make people temporarily separated from the reality of life and also make them enter into a spiritual field through design. This is the problem we have been thinking about: how to build up the communication hub by virtue of its own uniqueness and excavate the multi-cultural value.
The "round" roof design of the art museum, with a landscape shape like ripples of water, adopts the main concept of "round sky" in the architectural space, with water features overlapping with terraces. At the same time, the rock façade also forms the core architectural form of the place, which enriches the changing effect of the façade sequence. This design also fully embodies the painting characteristics of Mr. Fan Zeng, thus creating a natural ecological architecture.
The landscape design of the surrounding pedestrian path and bridge provides recreational space for people, framing views with geometric forms by extracting natural environment symbols, increasing architectural experiences, the landscape is given priority to with corridor rest viewing platform, and echoes the "circular" architectural geometry of the museum itself. At the same time, the building base is even more distinctive when the building reflects in the water.

以下出品方的其他项目 WVA architects

Dove of Peace - Protestant Church - Ordos, Inner Mongolia, China
Zhuhai Doumen Observation Tower Competition -Third Prize