Sharon Fieldhouse

Clifton Forge, États-Unis
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © design/buildLAB
Photo © design/buildLAB
Dessin © design/buildLAB
Dessin © design/buildLAB
Dessin © design/buildLAB
Architectes
designbuildLAB
Adresse
90 Sharon School Circle, 24422 Clifton Forge, États-Unis
Année
2014
Students

Landon Williams, Molly Vaughan, Mitchell August, Ryan Myers, Julia Vasquez, Xiao Fu, Ellie Burns, Forrest Bibeau, Mykayla Fernandes, Kellen McGinley, John Iaconis, Chanel Carter-Harris, Barbara Dior, Nancy Redenius, Tom Powers

Professors
Marie Zawistowski, Architecte DPLG – Professor of Practice
Keith Zawistowski, AIA, NCARB, GC – Professor of Practice

Structural Engineer
Setareh Structural Engineering

Steel Fabrication Instructors
Jeffrey Snider, Matthew Tolbert

Code Consulting
SMBW, PLLC

Civil Engineering
VA Tech Sustainable Land Development Initiative

Surveying
Vess Surveying

The Sharon Fieldhouse sits on a hillside defined by a series of terraced baseball fields. It marks the land as a linear incision that cuts across the site and serves as a primary axis of pedestrian circulation. The building is fissured into three elements to allow the site’s circulation to weave its way in and around the occupied spaces. The entrance to the Fieldhouse is an arrangement of massive concrete steps, serving as a playful procession and an informal gathering space. Spaces within the incision are delineated by vertical steel screens that fan-out and range in density to create varying levels of intimacy.  Monolithic pivot doors heighten awareness as one passes from the extreme openness of the site into the intimacy of the restrooms and concession kitchen. White laminated glass bathes the interior spaces with even natural light. Nested between the concession kitchen and the restrooms, a shade pavilion slips out of line, offering a cool repose overlooking the field. The openness of the screens allows breezes to pass through as well as views to the surrounding mountains. The pavilion space steps toward the field with a series of faceted grass seating terraces, inviting spectators to sit and enjoy the game. As the incision reaches the forest, at the edge of the site, it gently dissolves into a sunken rainwater filtration marsh. In the evening, points of white light emerge as a constellation on the oiled oak ceiling. In this rich natural landscape, transparent forms and subtle details imbue the architecture with a peaceful presence, a magical atmosphere for community gatherings.

Projets liés

  • Neubau Laurpark
    Berchtold.Lenzin Landschaftsarchitekten
  • Europäisches Hansemuseum
    WES LandschaftsArchitektur
  • Agristo HQ
    OYO Architects
  • Industrial Park Sports Center
    WES LandschaftsArchitektur
  • Gemeindehaus Horw LU - Totalsanierung & Erweiterung
    raumfalter

Magazine

Autres projets de designbuildLAB

Covington Farmers Market
Covington, États-Unis
Masonic Amphitheatre
Clifton Forge, États-Unis
Smith Creek Pedestrian Bridge
Covington, États-Unis
Sharon Fields
Clifton Forge, États-Unis
Maison Pour Tous
Four, France