Single familiy house

 Retour à la liste des projets
Adresse
Via Daunei, 39048 Daunei, Italie
Année
2012
Coût
Non indiqué
Étages
1-5 étages

The single family house, projected by Rudolf Perathoner Architects, is situated on a steep hill just outside the mountain village of Selva in Val Gardena in a unique position with astonishing views of the beautiful Dolomites.

In this work, the appropriate integration of the architecture into the site and the surroundings was a priority, inserting it in the natural topography of the slope dividing the house into 2 floors plus an additional garage and cellar underground level.

The project was inspired by the traditional architecture of the old rural houses of the valley, which is expressed for instance in the saddle roof with it`s typical shingle covering and the use of local building materials like larch wood which was employed on the exterior as well as on the interior. Careful implementation of energy efficient solutions were hallmarks of the project.

Autres projets de Perathoner Architects

Danterceppies Cable Car
Selva di Val Gardena, Italie
Tublà da Nives
Selva di Val Gardena, Italie
Villa A
Selva di Val Gardena, Italie
Grand Hotel Alpenroyal *****
Selva - Val Gardena, Italie
Piz Seteur
Selva - Val Gardena, Italie
Villa Belvedere
Costermano, Italie