Room of Silence

Korbach, Germany
Photo © Deimel+Wittmar
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Visualization © Christoph Hesse Architekten
Drawing © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Architects
Christoph Hesse Architects
Location
Korbach, Germany
Year
2019

The Room of Silence, a conversion of a former goat‘s stable, has been transformed, together with the local population, into a meeting place that metaphorically portrays the current generation of green electricity in the city of Korbach.
The previous leaky roof was not replaced. Instead, a concrete ring anchor was put on top and the interior was opened to the sky. Collectively, flowers, herbs, bushes and trees were planted, which bloom at different seasons throughout the year. In the middle of the green house, a hammock was attached to ropes, which are held in balance by four stones. This equilibrium symbolizes the production of green energy from wind turbines, hydropower, biogas and photovoltaic plants in Korbach: 80 percent of Korbach‘s electricity is currently generated by these sources. The average in Germany is only about 45 percent. The pavilion should show that it must become 100 percent to live in balance with the environment.

Related Projects

  • Neubau Laurpark
    Berchtold.Lenzin Landschaftsarchitekten
  • European Hansemuseum
    WES LandschaftsArchitektur
  • Agristo HQ
    OYO Architects
  • Industrial Park Sports Center
    WES LandschaftsArchitektur
  • Gemeindehaus Horw LU - Totalsanierung & Erweiterung
    raumfalter

Magazine

Other Projects by Christoph Hesse Architekten

Villa F
Titmaringhausen, Germany
Green Energy Facilty
Referinghausen, Germany
StrohTherme
Referinghausen, Germany
Between Tracks & Road
Korbach, Germany
Tower House
Bromskirchen, Germany
Community House Am Hauptbahnhof
Korbach, Germany