Nitesh Central Park

Bangalore, India
Drawing © PRAMODBR
Photo © Amit Rastogi Photography
Photo © Amit Rastogi Photography
Photo © Amit Rastogi Photography
Photo © Amit Rastogi Photography
Photo © Amit Rastogi Photography
Photo © Amit Rastogi Photography
Photo © Amit Rastogi Photography
Photo © Amit Rastogi Photography
Architects
CnT Architects
Year
2013
Stories
5-20 Stories

The idea here was to introduce a sense of relation with the ground by introducing green spaces adjacent to the living spaces. An open space like a verahdah which becomes a common space for interaction is also introduced adjoining the landscape region. Contrasting materials were introduced to segregate public-private zones. The heavy opaque inner skin in the inside divides the lobby and living spaces within the units. It defines the directionality and the scaling of the surfaces. Whereas the light transparent glass in the outer skin gives the openness to the exterior and acts as the source of light.

Related Projects

  • Wolf Point West
    bKL Architecture LLC
  • Neubau der Aubuckel-Siedlung
    PIA Architekten
  • Schwedler Carré
    Stefan Forster Architekten
  • Elizabeth Quay Masterplan
    ARM Architecture
  • Neubau Wohnsiedlung Brunmatt
    Beda Dillier

Magazine

Other Projects by CnT Architects

International Flower Auction Center
Bengaluru, India
Tata-Dhan Academy
Madurai, India
Brigade Rubix
Bengaluru, India
Brigade Courtyard Apartments
Bengaluru, India
ValueLabs
Hyderabad, India
Office interior for MindTree
Bengaluru, India