Kindergarten

Wiesbaden, Germany
Photo © Thomas Ott
Photo © Thomas Ott
Photo © Thomas Ott
Architects
Ian Shaw Architekten
Location
Wiesbaden, Germany
Year
2018

The idea behind adding a storey to the kindergarten was to create meeting and recreation rooms. The premises were kept consciously uncluttered to offer the staff a welcome retreat.

The fully enclosed roof terrace is designed to keep noise out and maintain privacy. It is separated from the recreational room by floor-to-ceiling glazed sliding doors, bringing natural light into the interior, while sharing the same wooden floor.

A large circular opening in the roof terrace wall is the only interface with the outside world, offering a view of crown of an Oak tree in the garden.

Related Projects

  • Neubau Laurpark
    Berchtold.Lenzin Landschaftsarchitekten
  • European Hansemuseum
    WES LandschaftsArchitektur
  • Agristo HQ
    OYO Architects
  • Industrial Park Sports Center
    WES LandschaftsArchitektur
  • Gemeindehaus Horw LU - Totalsanierung & Erweiterung
    raumfalter

Magazine

Other Projects by Ian Shaw Architekten BDA RIBA

Villa S Schriesheim
Schriesheim, Germany
Doctor' Practice
Frankfurt am Main, Germany
House WR
Bad Vilbel, Germany
Pavilion Siegen
Siegen, Germany
Swimming Pool
Darmstadt, Germany
Herkules machine factory
Pittsburgh, USA