Interior LP

Castelfranco Veneto, Italy
Architects
Didonè Comacchio Architects
Year
2017
Team
Paolo Didonè, Devvy Comacchio

Interior LP project fulfils the needs of a young couple to remodel the interior space of an apartment of about 80sqm, creating an environment suitable for their everyday and working life. The unit is located on the first floor of a newly built residential complex in the historic center of Castelfranco Veneto.

Spatial remodeling has mainly affected the service areas by updating the functional space dedicated to the main bathroom / laundry room and adding a small service bathroom attached to the master bedroom. The main room, which overlooks the outdoor terrace, is an open space where the living / kitchen / study area is developed and blend together and is expanded through the elimination of a corridor.

The project involves the design of custom-made furniture that use neutral colors and favour the material experience, maximizing the containment and hierarchizing the interior space without occluding it, exalting the natural light coming form the large windows.

The interior design is characterized by references to Eastern minimalism, in memory of the couple’s life in Southeast Asia.

Related Projects

  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape
  • Slow Down: Liupanshui Minghu Wetland Park
    Turenscape

Magazine

Other Projects by Didonè Comacchio Architects

Interior SS
Nove, Italy
House AB
Bassano del Grappa, Italy
Lapitec Cersaie 2018
Bologna, Italy
House PB
Rosà, Italy
Pencil Box
San Felice sul Panaro, Italy
House VM
Rosà, Italy