FLOW

Chiba, Japan
Photo © Masao Nishikawa
Photo © Masao Nishikawa
Photo © Masao Nishikawa
Photo © Masao Nishikawa
Photo © Masao Nishikawa
Photo © Masao Nishikawa
Photo © Masao Nishikawa
Photo © Masao Nishikawa
Photo © Masao Nishikawa
Architects
APOLLO / Satoshi Kurosaki
Location
Chiba, Japan
Year
2009

This multigenerational household is located on a quiet residential street near the ocean. Our goal was to create a private, secure home with a garage to accommodate the two family cars. Individual rooms for each family member are located on the first floor and connected by a terrace. On the second floor, slit-shaped skylights lend a floating sensation to the living room, while glass interior walls recall the atmosphere of a luxury hotel. By pushing the front of the building out at a slant over the street, we were able to lighten the visual impact of the heavy concrete structure.

Related Projects

  • Lichtfabrik - More Light, Less Factory
    Bollinger + Fehlig Architekten GmbH BDA
  • Friedrichstraße
    Bollinger + Fehlig Architekten GmbH BDA
  • Villa K
    LOVE architecture and urbanism
  • Wettbewerb Restaurant Thalersee
    BÜRO KLK OG
  • Grelle Forelle
    BÜRO KLK OG

Magazine

Other Projects by APOLLO / 黒崎敏

ATOM
Tokyo, Japan
SWITCH
Tokyo, Japan
DAMIER
Tokyo, Japan
SHIFT
Tokyo, Japan
KANGAROO HOTEL
Tokyo, Japan
JARDIN
東京, Japan