IDIN Architects

Siri House

Bangkok, Thailand - 2015
11. December 2017
Photo: Spaceshift Studio (All photographs courtesy of v2com)
SIRI is a renovation project of commercial building. It is used as a house and a third sister’s jewelry office. In order to serve the big family with 4 members, brothers and sisters, and the future family members, a large utility space is necessary.
Project: Siri House, 2015
Location: Suriyawong, Bangkok, Thailand
Client: Suree Sirivatjanangkun
Architect: IDIN Architects
Architects in Charge: Jeravej Hongsakul, Wichan Kongnok, Thawin Harnboonseth
Interior Architects: Jureerat Korvanichakul, Sarin Rangsikanbhum
Structural Engineer: Pakanut Siriprasopsothorn
Area: 800 m2
Photo: Spaceshift Studio
The site is two identical commercial buildings with narrowing inside. The design must utilize the space to give every family member a compact private area comprising of rest area, pantry, bedrooms as well as a living room with light well.
Photo: Spaceshift Studio
The design was thought as a tile-matching puzzle game, Tetris. Each puzzle symbolizing each unit constructed up to be living spaces with a center void space. The space plays an important role as an empty space which not only let the light come into every living level but also allow visual interaction between users. The family members can see each other’s movement all day through the central core.
Photo: Spaceshift Studio
Photo: Spaceshift Studio
To achieve this, all units are double-leveled. Each unit is differently and separately accessed by the elevator which is set at the back of the building. The top level is the main living room and dining room for the family. In the middle situate the residential units while the jewelry office is at the ground floor. Also, a big tree is added in the house to provide a feeling of nature. The exterior was designed reflectively to the area of units inside, as well as the connection of units to each other and to the top level.
Photo: Spaceshift Studio
Photo: Spaceshift Studio
Photo: Spaceshift Studio
Photo: Spaceshift Studio
Photo: Spaceshift Studio

Related articles

Featured Project

einszu33

Vinothek Hensel

Other articles in this category