C.F. Café

Changzhou, China
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Foto © Qingshan Wu
Zeichnung © dongqi Architects
Zeichnung © dongqi Architects
Architekten
dongqi Architects
Adresse
1st floor, Longhu tianjie shopping mall, Qinye Road, 213000 Changzhou, China
Jahr
2018
Kosten
Vertraulich
Stockwerke
1–5 Stockwerke
Team
JIANG Nan, Yiting Ma, Mengying Cui, Leyan wang

Designed by dongqi Architects, Changzhou C.F. Café reveals a cheerful and modest branding character by spatial redefining and material selection.

The idea of open market space is introduced into the concept design. The space is required to have Bakery, coffee making and juice making areas, which are redefined by using three curved bar counters respectively. People move through different areas or chatting alongside each area just like roaming inside an open market, giving an active, dynamic and pleasing atmosphere.

Stainless steel, terrazzo and exposed aggregate finish are the main materials and crafts for the space.

3/4 of the bar top is made of stainless steel, while the rest of the bar top including the side of the bar counter is made of terrazzo and exposed aggregate. The shiny terrazzo gradually fuses into the rough exposed aggregate finish by exquisite skills of craftsmen. The materials altogether show a mixed character of modernity and tradition.

Three curved caps on top of each bar counter, using exposed aggregate finish, concave into the whole ceiling and highlight each area. The curved bar counters merge into the wall and create the concaved stainless steel walls for showcase.

The inner façade incorporates terrazzo bar table and transparent glass. The entrance, curving inward, echoes the curved elements of the space and welcomes the people come and forth.

Project Name: C.F. Café
Architect Firm: dongqi Architects
Team: JIANG Nan, Yiting Ma, Mengying Cui, Leyan Wang
Design: May, 2018
Completion: Oct, 2018
Area: 288㎡
Photography: Qingshan Wu

Dazugehörige Projekte

  • Neubau Laurpark
    Berchtold.Lenzin Landschaftsarchitekten
  • Europäisches Hansemuseum
    WES LandschaftsArchitektur
  • Agristo HQ
    OYO Architects
  • Industrial Park Sports Center
    WES LandschaftsArchitektur
  • Gemeindehaus Horw LU - Totalsanierung & Erweiterung
    raumfalter

Magazin

Andere Projekte von dongqi Architects

ANZHI
Shanghai, China
UNiUNi Café
Nanjing, China
CONCEPTS XINTIANDI
Shanghai, China
IMV
Hangzhou, China
Freshigh
Shanghai, China
White Bird Café & Diner
Shanghai, China