Rehabilitation of the Garibaldi square

Cantù , 意大利
照片 © Giacomo Morelli
照片 © Giacomo Morelli
可视化 © COR
照片 © Giacomo Morelli
照片 © Giacomo Morelli
图纸 © COR
照片 © Giacomo Morelli
照片 © Giacomo Morelli
照片 © Giacomo Morelli
照片 © Giacomo Morelli
照片 © Giacomo Morelli
图纸 © COR
可视化 © Alvaro Negrello - Paolo Tagliabue
图纸 © COR
图纸 © COR
图纸 © COR
图纸 © COR
建筑师
COR arquitectos
位置
Cantù , 意大利
年份
2007
楼层
1-5层
客户
Cantù City Hall
Architects
COR arquitectos Roberto Cremascoli Edison Okumura Marta Rodrigues

The International Competition for the Functional and Urban Rehabilitation of the Garibaldi Square in Cantù, Italy, was launched in 2004 and divided into 2 phases. The first phase aimed, mainly, at the organisation and systematization of the road system as well as the proposal for rehabilitation of the Garibaldi square. The second phase was meant for a deeper study of the square and its function, destined only to 3 projects which were selected by a prestigious international jury (Luigi Snozzi, Pierre-Alain Croset, Arnaldo Pomodoro, Angelo Monti, Luca Ortalli).

Cantù is a city located in the north of Italy, in the Lombardy region, near Lake Como. In this urban context, the Garibaldi square takes a central position and is characterised by the historical presence of S.Paolo cathedral.

The idea to make a « restoration of use » was suggested by the local reality analysis and some historical images, which was a stimulus to work and a justification for the concept « returning the square to its inhabitants ».

In material terms, the project proposes a systematisation and clarification of the square’s space, eliminating all unnecessary elements and transforming the present « car roundabout » into an important urban square. This square is characterised as a rock “mountain” against which stands out, as scenery, the S.Paolo cathedral silhouette.

相关项目

  • Paul Reinhart Dreifach-Sporthalle
    Walter Bieler AG
  • House Zumikon
    sandy brunner Architecture
  • House in a Forest
    Paul Kaloustian Architect
  • Speicherbibliothek - Les archives du future
    Lukas Lenherr Architektur
  • Qingli Hotel
    Elsedesign

杂志

以下出品方的其他项目 COR arquitectos

Gallarate Residential Complex
Gallarate, 意大利
Rooftop pavillon at "Grande Hotel do Porto"
Porto, Portugal
Rehabilitation of the Old Resin Factory
Marinha Grande, Portugal