Learning Resource Center | Suffolk County Community College

Brentwood, 美國
LRC at center, flanked by existing campus buildings
照片 © Jeffrey Totaro
Eastern elevation
照片 © Jeffrey Totaro
Eastern elevation at dusk
照片 © Jeffrey Totaro
View from south along campus promenade
照片 © Jeffrey Totaro
Axonometric view from southeast
照片 © Jeffrey Totaro
Western elevation
照片 © Jeffrey Totaro
Entry plaza detail
照片 © Jeffrey Totaro
View from entry plaza looking into Information Commons
照片 © Jeffrey Totaro
Reading roof garden
照片 © Jeffrey Totaro
View to Information Commons
照片 © Jeffrey Totaro
View of Information Commons and group study rooms
照片 © Jeffrey Totaro
Entrance gallery
照片 © Jeffrey Totaro
Reference Reading Room
照片 © Jeffrey Totaro
Gallery overlooking campus
照片 © Jeffrey Totaro
Group study room overlooking social stair
照片 © Jeffrey Totaro
LRC Design Concept
照片 © ikon.5 architects
Site Plan
图纸 © ikon.5 architects
First Floor Plan
图纸 © ikon.5 architects
Sustainability Diagram and Building Section
图纸 © ikon.5 architects
建筑师
ikon.5 architects
位置
Brentwood, 美國
年份
2017
楼层
1-5层
客户
Suffolk County Community College
Architect of Record
Wiedersum Associates Architects
Structural Engineer
Severud Associates
MEP/FP Engineer
Lizardos
Landscape Architect
RDA Landscape Architects
Contractor
Capobianco Construction

The Learning Resource Center, an innovative state-of-the-art library that provides a vibrant collection of study spaces organized around a dramatic social stair on the Michael J. Grant Campus of Suffolk County Community College in Brentwood, New York, takes its place at the center of the campus, at the confluence of major pedestrian pathways between the Caumsett Student Center and the Health/Sports/Education Center, and between the major parking lots for this commuter college. A simple mass of nine cubes arranged in a three-by-three grid accommodates the library program on two floors. Portions of the cubes are either removed or expanded to create an interplay between negative and positive space that allows the Learning Resource Center to act as a prism that casts sunlight deep into the Learning Resource Center throughout the day. A central lantern rises above the building to create an iconic expression on the campus skyline, a beacon visible from all corners of the campus.

The Learning Resource Center presents opportunities for team-based learning, experiential learning, and problem-based learning by providing a variety of learning environments: group study rooms, seminar rooms, flat-floor computer classrooms, open tutoring classrooms, and a 100-seat lecture hall. At the heart of the building, beneath the lantern, lies the Information Commons, which accommodates computer workstations, technology and reference help desks, and casual reading areas. The Center for Academic Excellence is on axis with the Information Commons and flanked by the College’s Writing Center. The College’s Boardroom, Faculty Athenaeum, offices, and Reading Room occupy the second floor, as do the library stacks, which are lined with carrels for individual study.

The building enclosure consists of an aluminum and glass curtainwall and white terra cotta, a departure from the red clay brick typically found on campus, to express the primacy of this learning center. A ventilated rain screen façade, green roof, and photo optic lighting controls are a few design features that incorporate a sustainable approach.

The Learning Resource Center has received honors and accolades from a number of professional organizations and awards programs, including the Chicago Athenaeum, the Architizer A+ Awards, the Society of American Registered Architects, and various chapters of the American Institute of Architects.

ikon.5 architects served as Design Architect for the Learning Resource Center. Wiedersum Associates Architects served as Architect-of-Record.

相关项目

  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • 海口美舍河生态修复工程
    土人设计
  • 重庆市潼南大佛寺湿地公园
    土人设计
  • 六盘水明湖湿地公园
    土人设计

杂志

以下出品方的其他项目 ikon.5 architects

Hockessin Public Library | New Castle County
Hockessin, DE, 美國
Kirkwood Public Library | New Castle County
Kirkwood, DE, 美國
Louis Vuitton | New York Office and Showroom
New York, NY, 美國
The Center for Wellness | The College of New Rochelle
New Rochelle, NY, 美國
Barrett Honors Residential College | Arizona State University
Tempe, AZ, 美國
Campus Commons | The State University of New York
New Paltz, NY, 美國