Photo © Robin Hayes
Photo © Robin Hayes
Photo © Robin Hayes
Photo © Robin Hayes
Photo © Robin Hayes

Villa Dahlqvist

 Back to Projects list
Year
2007
Cost
Undisclosed
Stories
1-5 Stories

Villa Dahlqvist i Lännersta, Saltsjö-Boo i Stockholm består av en serie sammanflätade volymer som tillsammans skapar en distinkt skulptural enhet som klättrar uppför sluttningen. Rumsligheterna är omsorgsfullt utplacerade i topografin för att kunna utnyttja den förhållandevis långsmala tomten. Den exponerade vackra klipphällen används som fond för de stora glaspartierna i nordväst och från den insynsskyddade takterrassen når man klippans högsta punkt via en smal bro som leder till ett område på tomten som har milsvid utsikt. En framtida klippträdgård och terrass är planerade här i framtiden.

Husets enhetliga ljusa utsida och vita väggar kontrasterar mot insidans mörka golv och trappor. Inredningen är enkel grafisk och harmonisk. Rummen blickar ut mot alla väderstreck med små intima gårdsbildningar och diffuserande ljusbildning. Platsbyggda snickerier är inbyggda i väggarna och ger rummen lugn och tar bort all visuell rörighet.

Other Projects by Magnus Ståhl Arkitektbyrå AB

Villa C
Stockholm, Sweden
Apaté Bridge
Stockholm, Sweden
Villa U
Stockholm, Sweden
Expo Zaragoza
Zaragoza, Spain
APC Flagship Store
Stockholm , Sweden