Hangzhou Citizen Center

Hangzhou, China
Photo © Su Shengliang
Photo © Dai Zhejia
Photo © Dai Zhejia
Photo © Dai Zhejia
Photo © Dai Zhejia
Photo © Dai Zhejia
Photo © Dai Zhejia
Photo © Dai Zhejia
Photo © Dai Zhejia
Photo © Dai Zhejia
Drawing © ATELIER L+
Arquitectos
ATELIER L+
Endereço
No.18 Jiefang East Road, Jianggan District, 310019 Hangzhou, China
Ano
2015
Custo
Undisclosed
Pisos
20-100 Stories

The projectstoodout among 69 international programs and was implemented. Hangzhou Citizen Center is a mega block structure composed of six 100-meter high-rises and four podium buildings. It strenches out around the 400-square-meter super block, and is located on the city axis with the West Lake to the north and Qiantang River to the south. The high-rises are connected atthe height of 90m. As the West Lake is the center of Hangzhou, the Citizen’s Center is oriented around an open garden. Metaphysically speaking, ‘human’ will be the center of architecture and even of the city. Therefore it forms an ‘isostructural’ spatial relationship with the old town.

Projetos relacionados

  • Wellness Bogn Sedrun
    Walter Bieler AG
  • Casa Malussi
    Iseppi AG
  • Werks- und Bürogebäude Theurl
    ATP architekten ingenieure
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design

Revista

Outros projetos por ATELIER L+

Qingdao Linghai Spa Hotel
Qingdao, China
Sichuan International Tennis Center
Chengdu, China
Wharf Ecological Tourism Floor Area at Delta of Yellow River
Dongying, China