The Phenix
Video © Lemay
Photo © Adrien Williams
Photo © Adrien Williams
Photo © Adrien Williams
Photo © Adrien Williams
Photo © Adrien Williams
Photo © Adrien Williams
Photo © Adrien Williams
Photo © Adrien Williams

The Phenix

 Voltar à lista de projetos
Localização
Montreal, Canada
Ano
2019
Custo
Undisclosed
Pisos
1-5 Stories
Cliente
MACH, Lemay
Equipa
Louis T. Lemay, Andrew King, Julia Easto, Marie-Eve Parent, Hugo Lafrance

Lemay’s Montreal office hosts some 350 professionals and is an experimental laboratory for innovations in sustainability and workplace design.

It was already a socially and environmentally responsible gesture to plant itself at the heart of Montreal’s South-West borough, an up-and-coming neighbourhood also home to the firm’s own humble beginnings. But instead of designing a new building, Lemay chose to transform a neglected 1950s-era warehouse into offices for its growing transdisciplinary team. It seized the opportunity to design a unique work environment for testing out new concepts and Net positive approaches in support of the design excellence and sustainable development leadership Lemay offers its clients.

Greenery permeates the indoor space year-round: a living green wall, climbing plant modules and a green room improve indoor air quality and balance humidity, while promoting a vital natural connection and fostering well-being. All office areas have access to daylight and views, reducing the need for artificial lighting.

The Phenix boasts a rare (maximum) 3-star Fitwel rating, as well as Zero Carbon Building Standard and is aiming for LEED-Platinum certification – Performance and Living Building Challenge – Petal Certification.

Outros projetos por Lemay

Place Vauquelin
Montréal, Canada
Humaniti
Montréal, Canada
Lumenpulse
Longueuil, Canada
Ray-Mont Logistics
Montréal, Canada
Pomerleau
Lévis, Canada
Bishop’s University Learning Commons
Sherbrooke, Canada