Photo © Schran Images
Photo © Schran Images
Photo © Schran Images
Photo © Schran Images
Photo © Schran Images
Photo © Schran Images
Photo © Schran Images
Photo © Schran Images
Photo © Schran Images
Photo © Schran Images
Photo © Schran Images
Photo © Schran Images
strategy
Drawing © INCLS
adaptation process
Drawing © INCLS
masterplan
Drawing © INCLS
exploded axonometric
Drawing © INCLS
1st floor plan
Drawing © INCLS
2nd floor plan
Drawing © INCLS
3rd floor plan
Drawing © INCLS
4th floor plan
Drawing © INCLS
5th floor plan
Drawing © INCLS
South elevation
Drawing © INCLS
East elevation
Drawing © INCLS
North elevation
Drawing © INCLS
West elevation
Drawing © INCLS
section
Drawing © INCLS
section
Drawing © INCLS
perspective section
Drawing © INCLS

Zhelin Community Service Center

 Voltar à lista de projetos
Endereço
No. 433, Xintang Road, Zhelin New Town, Fengxian District, 201424 Shanghai, China
Ano
2018
Custo
1M - 100M
Pisos
1-5 Stories
Cliente
Zhelin New Town Administration
Equipa
Bing Bu, Chen Ye, Qian Tongshen

Zhelin Administration and Community Service Center Building is located in Zhelin New Town of Fengxian District in suburb Shanghai. The currently completed design started as a retrofitting. Originally the building was planned as a retail venue without clear program configuration, but deep building depth and decorative façade languages matching neighboring residential quarter. When One Design was invited to redesign the building to accommodate the administration and community service functions, the underground part of structure has been just constructed per original design.

The primary pursue in retrofitting is to maximize natural ventilation and lighting. Hence a central volume was removed and added to the southeast corner. A central void is created. It is serving not only as a technical interface between human and nature for ventilation and lighting reasons, but also as an active vertical garden bonding with nature. The void opens to eastside with a river view and contains several landscaped terraces. Two curved outdoor stairs connect the terraces and ensure the vertical garden as pleasant and tangible experiences to people then just visuals. With the added volume in southeast corner, the extended south façade becomes more symmetrical, and marks a solid end to the axis from an artificial lake to south, underlying a proper gesture of civic building to nearby public space.

The irregular building form on north and west side was kept following sun shadow setback requirements. Two distinctive materials, glass-fiber reinforced concrete panel and composite wood panel were utilized to help forming a logically clear composition of volumes with hierarchies of transparency and solidness. Together with the balconies and flyover connecting corridors, a rich vocabulary of façade language was created to make this rather solid and cubical building more permeable, more as a group of varied elements collected than a monolith carved-out.

Outros projetos por INCLS (One Design)

JD Tower
Shanghai, China
Shanghai LDV Building
Shanghai, China
Wulongtan Resort Hotel
Ningbo, China
Pudong Waterfront
Pudong, China
South Tai Lake Strategic Planning
China
Space created by Light and Wind
Beijing / Taichung / Washington DC