Picture © Jordan Thompson
Picture © Jordan Thompson
Picture © Jordan Thompson
Picture © Jordan Thompson
Photo © Jordan Thompson
Drawing © ÜberRaum
Drawing © ÜberRaum
Drawing © ÜberRaum
Picture © Jordan Thompson

NABU Visitor Center

 Terug naar projectenlijst
Adres
Wollmatinger Ried, Konstanz-Reichenau, Duitsland
Jaar
2012
Kosten
1M - 100M
Verhalen
1-5 Stories
Client

NABU, Stuttgart

Competition
1st Price 2012

Credits
ÜberRaum as 'Patalab
in collaboration with Bauraum Constance

The NABU is one of the largest and most important organisations to protect and support the wildlife in Germany. This design for the new NABU visitor centre has won the first price in an invited architect’s competition. Located at the shores of Lake Constance, the headquarters combines public functions such as exhibition space, a restaurant and a convention centre. Designing for an environmental institute means leading by example, therefore all suggested building materials are renewable and sourced locally, including white fir and straw insulation. The building will reach German Passivhaus Standard and the eco-technology will become part of the exhibition.

Andere projecten van ÜberRaum

Space Episodes
St. Gallen, Zwitserland
Cloud Spaces
Venice Biennale, Italië
The Lost Space of Stiller
Zurich, Zwitserland
Center for Archeology
Mainz, Duitsland
The Coppice
Balcombe, Groot Britannië
Villa in Notting Hill
London, Groot Britannië