Sichuan International Tennis Center

Chengdu, China
Photo © SS
Photo © SS
Photo © SS
Photo © SS
Photo © SS
Photo © SS
Drawing © ATELIER L+
Architecten
ATELIER L+
Adres
Jinhe Road, Shuangliu District, 610200 Chengdu, China
Jaar
2011
Kosten
Undisclosed
Verhalen
1-5 Stories

The original environment of the countryside in Western Sichuan, where the site locates, had been drawing attention with its valuable ecosystem. The architect proposed a design concept of “landscape architectural groups” to preserve as many as waterbodies, trees and bamboo groves in the area as possible. Besides, according to its functions, the architectures were re-arranged as several relatively concentrated groups which were scattered and also connected. As an important public project to enhance international influence of the city, the Tennis Center project explored the new typology that integrated sports facilities and hotels facilities. Architects adopted local stone, wood and bamboo, as well as zinc-titanium sheets, polyurethane carbonate sheets and metal grid.

Gerelateerde projecten

  • Wellness Bogn Sedrun
    Walter Bieler AG
  • Kanzlei in der Brauerei
    Martin Schmitt Architektur
  • Kantine der Ecole Voltaire
    Martin Schmitt Architektur
  • HQ CORDEEL
    Binst Architects
  • Foshan Poly • OPUS ONE
    CCD (Cheng Chung Design)

Magazine

Andere projecten van ATELIER L+

Hangzhou Citizen Center
Hangzhou, China
Wharf Ecological Tourism Floor Area at Delta of Yellow River
Dongying, China
Qingdao Linghai Spa Hotel
Qingdao, China