Sharon Fields

Clifton Forge, USA
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © Jeff Goldberg/Esto
Photo © design/buildLAB
Drawing © design/buildLAB
Drawing © design/buildLAB
Visualization © design/buildLAB
Architecten
designbuildLAB
Adres
90 Sharon School Circle, 24422 Clifton Forge, USA
Jaar
2015
Students

Luke Dale, Mary Covert, Kevin Lee, Leah Hodgson, Hunter Stephenson, Lauryn Jean, Kayla Sloan, Casey Walker, Sarah Walker, Lily Zran Liu, Robert Riggs, Anuja Das, Sophia Hyuan Xie

Professors
Marie Zawistowski, DPLG – Professor of Practice
Keith Zawistowski, AIA, GC – Professor of Practice

Structures Professor
Mehdi Setareh, PE

The Sharon Fields are the second and final phase of a Little League Baseball and Softball complex serving boys and girls from age 3 to 18 in Alleghany County, Virginia. The project includes two ball fields: one at 225’ and one at 300’, back stops, score boards, dugouts, field equipment storage rooms, press boxes and seating mounds.

The Fields are situated on a terraced hillside. The idea driving the organization and design of the project is that the fields themselves are the primary spaces and the “built” elements serve to reinforce the identity of the fields. To this end, each field inhabits its own terrace and the land is carved, rather than simply flattened. The resulting slopes and mounds both define the space and create elevated, informal vantages for spectators.

The dugouts are cool, white oak lined shelters from the hot summer sun. Their back walls are sliced, folded and skewed, creating benches and privacy screens for the players and coaches while inviting breezes and filtered light. The field equipment storage rooms are white cubes with full height, full width vertical axis bi-fold doors. When closed, they disappear into anonymity; when open they become extensions of the fields. The press boxes take the form of a single tower to maximize efficiency. The boxes themselves are expressed independently at the top of the tower, each prospecting its own field. Horizontal axis bi-fold doors rise on electric motors to create a shade canopy for the score keepers and perforated steel stairs allow natural light to filter deep into the concession stand at the tower’s concrete base. In the evening, points of white light emerge as a constellation on the oiled oak ceilings of all the buildings.

In this rich natural landscape, abstract forms and subtle details imbue the architecture with a peaceful presence, a magical atmosphere for family sports.

Gerelateerde projecten

  • Dreifachturnhalle Gipf Oberfrick
    Walter Bieler AG
  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape

Magazine

Andere projecten van designbuildLAB

Covington Farmers Market
Covington, USA
Masonic Amphitheatre
Clifton Forge, USA
Smith Creek Pedestrian Bridge
Covington, USA
Sharon Fieldhouse
Clifton Forge, USA
Maison Pour Tous
Four, Frankrijk