Redevelopment of Catalunya Square, El Masnou

Spanje
Photo © @jordicomas
Photo © @jordicomas
Photo © @jordicomas
Photo © @jordicomas
Drawing © @comaspont
Architecten
Comas-Pont Arquitectes
Locatie
08320 Spanje
Jaar
2019
Kosten
100K - 1M
Verhalen
Undisclosed

Roger de Flor Street, the old riverbank, acts as a connection axis between Vallmora Park and the beach. The redevelopment project of this axis is based on the idea of merging these two contexts (sea and mountain) through a draining mixed pavement, large landscaped tree pits and coloured chairs with different inclinations reminiscent of beach hammocks.

The project proposes the recovery for public and recreational use of the residents of a street invaded by cars and garbage collection and an underused square due to its slopes. It is proposed to eliminate all visual and accessibility obstacles (wall that separated the square from the passage of vehicles, sidewalks, stairs,...) preserve and integrate the existing vegetation (banana trees and palmettos) and convert the street into a pedestrian zone integrating the square with a slight curb that saves the existing slopes. It is also recovered the riverside gate that was boarded up and used to protect the adjacent streets from flooding.

The intervention has allowed to recover the crossed visuals between the streets and the square, getting a sense of open space and a naturalized environment. This much friendlier environment has to invite neighbors to occupy and enjoy a public space much more designed for people than for vehicles.

The new trees are proposed as large boxes of resistant plant soil that allows optimal root growth and helps to store rainwater and reduce the flow of water to public networks.

Gerelateerde projecten

  • AESOP SHINJUKU
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Gallery COMMON
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • RESTAURANT ON THE SEA
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • CUTLERY for VALERIE OBJECTS
    CASE-REAL / KOICHI FUTATSUMATA STUDIO
  • Akeno Restaurant
    Cyrus Ghanai Interior Architecture & Design

Magazine

Andere projecten van Comas-Pont Arquitectes

Urbanization of Historical downtown
Ripoll, Spanje
House in forest
Muntanyola, Spanje
Absences
Sevilla, Spanje
Psychological Medical Center
VIC, Barcelona, Spanje
Furriols building
Vic, Spanje