Ossuary in Hino Cemetery Park

Yokohama, Japan
Photo © Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office
© Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office
Photo © Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office
Photo © Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office
Photo © Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office
© Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office
Photo © Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office
Photo © Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office
Photo © Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office
Photo © Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office
Photo © Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office
Photo © Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office
Photo © Kawasumi Kobayashi Kenji Photograph Office
Drawing © STGK Inc.
Landschapsarchitecten
STGK Inc. | studio gen kumagai
Locatie
Yokohama, Japan
Jaar
2018
Klant
‎Yokohama City
Architect
Contemporaries
Planting design
TREEFORTE

Seven gardens that add seasonality to paying respects

The ossuary built adjacent to Hino Park Cemetery, which boasts one of the most abundant greenery in Yokohama City. At every moment you spend at the ossuary, from entrance through reception, and to saying your prayers, the gardens of various shapes and sizes are there to remind you of the four seasons. We undertook the landscape design of the ossuary including these gardens.
Based on the concept of “adding seasonality to paying respects,” only one kind of tree is used per garden. The trees used are those with ties to Yokohama, such as “Yokohama-hizakura” cherry trees (created by a horticulturist in Yokohama), “Yamomomiji” acer trees (tree of the Yokohama Tsuzuki ward) and flowering dogwood (tree of the Yokohama Kohoku ward). The paving stones and gravel used in the gardens are of the same type, but the stones in each of the seven gardens has a different surface finish and size. Through these gardens, visiting the ossuary will engrave the “feel of the season” to the memorial experience. The louvered fence made of several hundred aluminum plates that surround the entire site will make the worship experience even more memorable as they diffuse and redirect the light differently as you move around, while providing privacy suitable to a place of prayer. By carefully layering small variations in the landscape design, in the plants, the light, and different finishes to the materials, we aimed to bring out the sense of the season and provide a unique experience for visitors of the Hino Cemetery Park Ossuary.

Gerelateerde projecten

  • 大阪大学 まちかね保育園
    工藤和美 + 堀場弘 / シーラカンス K&H
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • Neubau Chalet
    Arttesa, designed & tailored

Magazine

Andere projecten van STGK Inc. | studio gen kumagai

Frespo Inage Renewal Project
Chiba, Japan
Yaoko Market Place Kawagoe-Matoba
Saitama, Japan
Mitsui Garden Hotel Osaka Premier
Osaka, Japan
AEON MALL Wakayama
Wakayama, Japan
Branch Kobe Gakuentoshi
Hyogo, Japan
Grand Mall Park
Yokohama, Japan