Photo © Jordi Hidalgo Tanè
Photo © Jordi Hidalgo Tanè
Photo © Jordi Hidalgo Tanè
Photo © Jordi Hidalgo Tanè

House Between Walls

 Terug naar projectenlijst
Locatie
Palafruggell, Spanje
Jaar
2010

The plot is located in a street of houses in a row of two and three floors in the town of Palafrugell in the Baix Empordá. The location of the plot is almost at the edge of town, facing an urban vacuum, which is used as public space. This offered us the opportunity to get from the top floor some magnificent views of the coastal mountain range, i.e. towards the mountain of Sant Sebastià with its famous lighthouse. This site led us to design a house that provides an outlook of distant views from its location in the village through the volume, which emerges from the ground with two “blind” floors and ends up in a large viewpoint on the second floor. Accordingly, we reversed the functional order of the house and in the ground floor put a garage, in the first floor rooms illuminated through the patio and in the second floor - a living room and kitchen closely linked with to the roof pool, sundeck and barbecue through the courtyard. A house that basically configured by a wall, a door and a window offers a new understanding of an attached house.

Andere projecten van Hidalgo Hartmann

Fish Market
La Garrotxa, Spanje
Bianna House
Vall de Bianya, Spanje
Vallvidrera House
Barcelona, Spanje
Restoration of a Patio
Olot, Spanje
Public Swimming pool
Olot, Spanje