Architecture, Site-Specific, Italy
Visualization © Level Creative Studio
Architecture, Site-Specific, Italy
Visualization © Level Creative Studio
Architecture, Site-Specific, Italy
Visualization © Level Creative Studio
Architecture, Site-Specific, Italy
Visualization © Level Creative Studio
Architecture, Site-Specific, Italy
Visualization © Level Creative Studio
Architecture, Site-Specific, Italy
Visualization © Level Creative Studio
Architecture, Site-Specific, Italy
Visualization © Level Creative Studio
Architecture, Site-Specific, Italy
Visualization © Level Creative Studio

Stezzano Garden City

 Terug naar projectenlijst
Locatie
Stezzano, Italië
Team
Arch. Lucia Fanetti, Arch. Ilaria Taietti, Arch. Maddalena Gatti, Arch. Laura Avarello
Contractor
Fabrica Real Estate S.r.l.

An idea of a contemporary garden City in Stezzano

Stezzano is almost a conurbated town, west from Bergamo, in the boundary between the town and the countryside, in an area that was once used for breeding which is the area to be rehabilitated.

A new project of about 230 residences is organized according to the principle of micro-blocks. conceived as an aggregation of small housing units made up of 6 or 8 apartments (with the exception of two bodies with 13 units), arranged according to the micro-isolated principle, the project has three storey buildings above ground all built around a green area, of use just for the residents.

Pedestrian paths are designed between the houses, paved in stone and equipped with seats and ponds with vegetation.

Almost centrally there is a square surrounded by shops and services, the nucleus of a courtyard building with several sides open, destined to be a hotel.

As a result, a small residential village with a capacity of 600 potential inhabitants, without cars, with smart technologies, dense yet with many common and child-friendly spaces. cars are dropped off or driven to underground car parks. the new neighbourhood, can be crossed on foot or by bicycle through a network interconnected all around the town. the houses, have the same colour on the plastered facades as the aluminium roofs, all with loggias covered in wood, like “ outdoor rooms “ which expand the space of living rooms and kitchens in continuity with large windows protected with external curtains. the bedrooms also over- look loggias with windows fitted with wooden doors.

A sustainable village is created that brings the idea of a garden city up to date in a more urban version without historicism. the countryside of the river po Valley survives with its production activities and infra- structure and is still strong, creating a wide horizon, a place where one can live between the city and the countryside.

Andere projecten van ARW Associates - Botticini + Facchinelli

Bergamo Ecogarden houses
Curno, Italië
EUR park garden city overlapped villas
Roma, Italië
Alps Villa
Brescia , Italië
Claw House
Cremignane, Brescia, Italië
Green Villas Complex on Maggiore Lake
MTC Rixheim 1
Rixheim , Frankrijk