Paradinha

Aldeia da Paradinha, Alvarenga, Portugal
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
写真 © Fernando Guerra_FG+SG
図面 © SUMMARY
図面 © SUMMARY
図面 © SUMMARY
図面 © SUMMARY
図面 © SUMMARY
図面 © SUMMARY
図面 © SUMMARY
図面 © SUMMARY
図面 © SUMMARY
図面 © SUMMARY
図面 © SUMMARY
建築家
SUMMARY Architects
場所
Aldeia da Paradinha, Alvarenga, Portugal
2021
チーム
Samuel Gonçalves (Lead architect), João Meira, Inês Vieira Rodrigues, Stelios Polyviou
Building Structures And Networks
FTS Technical Solutions
Electricity And Communications
ARproj

11 Retreat Cabins in the Woods

Considering the roughness and the remoteness of this plot it would be difficult (and extremely expensive) to assemble construction yards for a traditional building. Thus, in this case, resorting to prefabricated structures was not just a choice, but the only efficient option we had to simplify the building process within such conditions.

The initial commission was to distribute several touristic rooms over the terrain. However, we proposed small houses - not just rooms - so that some of them would be able to work as full-time houses rather than tourism units. Mixing these two different programs (tourism + housing) we ensure that this complex will not have a seasonal occupation, being inhabited during the whole year and not just in the vacation period. This multifunctional approach promotes the intensity of this complex’s occupation, therefore fostering its frequent maintenance and improving the security of the area.

This project was an opportunity to make new experiences within the Gomos building system: in each house, all the technical installations (water, electricity and climatization) were concentrated in just one module and extended to the other models externally. This procedure was standardly repeated in the whole project, accelerating its production/assembly process.

The project is composed of eleven small cabins, including four different typologies, from 28sqm to 58sqm. They are distributed across the plot according to the natural configuration of the terrain, altering it as little as possible. The old stone walls and the existing trees were preserved – the houses were carefully placed around them. Combining this apparently arbitrary positioning with different orientations allowed the houses not to block each other’s views. From the balconies, behind the wooden slats, we can see the forest and, in some cases, the river.

関連したプロジェクト

  • Casa Malussi
    Iseppi AG
  • Werks- und Bürogebäude Theurl
    ATP architekten ingenieure
  • Lounge by Topgolf [Shanghai]
    hcreates interior design
  • Mini Cuppa
    hcreates interior design
  • Bahnhofplatz, Wil
    Hager Partner AG

Magazine

SUMMARY Architects によるその他のプロジェクト

Gomos
Arouca, Portugal
1000m2 prefabricated
Vale de Cambra, Portugal
La Biennale di Venezia - 15th International Architecture Exhibition
Venice, イタリア