The Peach Garden

Beijing, China
aerial view
Foto © ArchiTranslator / He lian
construction of wood struction
Foto © ArchiTranslator / He lian
construction of wood struction
Foto © ArchiTranslator / He lian
construction of wood struction
Foto © ArchiTranslator / He lian
the facade renovation
Foto © ArchiTranslator / He lian
after the reconstruction
Foto © ArchiTranslator / He lian
viewing box
Foto © ArchiTranslator / He lian
viewing box
Foto © ArchiTranslator / He lian
gazebo
Foto © ArchiTranslator / He lian
cafe
Foto © ArchiTranslator / He lian
home interior
Foto © ArchiTranslator / He lian
home interior
Foto © ArchiTranslator / He lian
landscape details
Foto © ArchiTranslator / He lian
landscape details
Foto © ArchiTranslator / He lian
landscape details
Foto © ArchiTranslator / He lian
location analysis
Disegno © United Practice Architects
decomposition of axonometric
Disegno © United Practice Architects
ground floor plan
Disegno © United Practice Architects
2nd floor plan
Disegno © United Practice Architects
anatomical perspective
Disegno © United Practice Architects
Architetti
United Practice Architects | UPA
Indirizzo
No.10, Shihuyu Village, Jiuduhe Town, Huairou, Beijing, China
Anno
2019
Costo
100K - 1M
Piani
1-5 Piani
Cliente
The Peach Garden Hotel
Team
Zhou Chao,Deng Kechao,Zhang Hang,Qin Siyuan

In this project, the old traditional quadrangle in the northern China was rebuilt as a courtyard house, providing accommodation and social function, as well as, exhibiting floristry. We respect the historical building and spare no effort to minimize the effect of newly built part. Also,we utilize innovative transformative strategy to satisfy the new functional need and improve the wellbeing of guests. As for the strategy of light construction, it is sustainable and can achieve high construction quality by a low cost.
During the reconstruction of the old house, the original timber structure has been reserved, while part of external walls has been renewed. We reserved the whole stone walls, but rebuilt the southern wall. Meanwhile, we redesigned the entrance and windows, as well as the viewing boxes. We tore down the shabby roof, added insulation and waterproof layer, as well as the skylight. In addition, the traditional grey roofing tiles have been recycled. What is more, we utilized large area glass to allow nature permeate into the room. The different viewing boxes have been added in each guest room to extent indoor space and promote the communication between architecture and nature.
In sharp contrast between the old and the new, the heavy and the light, the historical building is reborn.

Progetti collegati

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Rivista

Altri progetti di United Practice Architects | UPA

Lahao Stone Houses
Liaojiaqiao Town, China
Xinzhaiping Village Renewal
Xinzhaiping Village, China
The Hillside House
Tianjin, China