British Council Austria

Wien, Austria
Foto © Gerald Zugmann
Foto © Gerald Zugmann
Foto © Gerald Zugmann
Foto © Gerald Zugmann
Foto © Gerald Zugmann
Architetti
Berger+Parkkinen Architekten
Indirizzo
Siebensterngasse 21, 1070 Wien, Austria
Anno
2004
Costo
Non dichiarato
Piani
1-5 Piani
Cliente
British Council Austria

The building consists of two volumes, linked together by a glazed atrium. The ground floor is designed as transparent zone that opens up to the campus. It contains a multipurpose lecture hall on the west side which can be divided into three auditoriums or functions as one audimax. On the eastside there is a lounge for studying and communication that creates a view towards the campus, as well as a meeting room and secondary functions. The foyer situated in between the two volumes extends to the first floor.

Sculpted staircases follow along the bended glazed façades. Lecture halls and the different departments with their laboratories and offices are located in the upper floors.

Progetti collegati

  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten PartGmbB
  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • Haus R
    NW/A
  • SchloR – Schöner Leben ohne Rendite
    GABU Heindl Architektur
  • Fünf Freund*innen | Geförderter Wohnbau
    GABU Heindl Architektur

Rivista

Altri progetti di Berger+Parkkinen Architekten

Wien Holding Arena in Neu Marx
Paracelsus Medizinische Privatuniversität
Salzburg, Austria
Sportarena im Olympiapark München
Paracelsus Bad & Kurhaus
Salzburg, Austria
Addendum
Wien, Austria