Photo © Lyndon Douglas
Photo © Lyndon Douglas
Photo © Lyndon Douglas
Photo © Lyndon Douglas
Photo © Markus Seifermann / Lyndon Douglas
Photo © Lyndon Douglas
Photo © Lyndon Douglas
Photo © Lyndon Douglas
Photo © Lyndon Douglas
Photo © Lyndon Douglas

ZDF TV Studio London

 Retour à la liste des projets
Adresse
Old Queen Street, SW1H 9HP London, Grande-Bretagne
Année
2012
Coût
1 million - 100 millions
Étages
5-20 étages
Client

ZDF German Television, Mainz

Program
Refurbishment of Grade II listed building, 600m2 Office and Studio Spaces,
incl. re-wirable data cabling, acoustic improvements, bespoke and loose joinery

Photographer
Lyndon Douglas


Following an invited competition by the ZDF headquarters in Mainz Germany, ÜberRaum has been commissioned for the refurbishment of their Grade II listed London studio. The seven–storey building has been substantially renovated to provide flexible, efficient office and broadcasting spaces for the 2012 Olympics, while revitalizing the historic features of this imposing townhouse. Integrating the requirements of a television studio within the fabric of a listed building was a major challenge and has been discreetly solved with bespoke furniture throughout. The brief also covered the move of the entire ZDF Team to temporary accommodation over the construction period.

The ZDF TV Studio London has been nominated for the German Design Award 2015.

Link to TV Interview

Autres projets de ÜberRaum

Space Episodes
St. Gallen, Suisse
Cloud Spaces
Venice Biennale, Italie
The Lost Space of Stiller
Zurich, Suisse
Center for Archeology
Mainz, Allemagne
NABU Visitor Center
Konstanz-Reichenau, Allemagne
The Coppice
Balcombe, Grande-Bretagne