Hawksburn Residence

Australie
Architectes
Rob Mills Architecture & Interiors
Année
2015
Coût
Non indiqué
Étages
1-5 étages

“This is a house with a real sense of welcome. We chose the tactility of timber for the doorway; louvered on either side for light and air, and solid in the centre. A Bruce Armstrong sculpture sits to the left and a series of Silver Birch trees have been planted to the right. Nature, art and natural materials define the facade” Rob Mills

Designed to engage directly with the street the material palette mixes natural and manmade materials in a way that plays to the strength of both. Slim line Petersen bricks from Denmark – with their distinctive handmade character - are balanced with anodised aluminium framing to house large-scale picture windows. “The house has great city views but faces west so these automated louvres move according to the sun regulating heat and light’, says Rob Mills.

The vestibule features an expansive spiral staircase, which is 4 metres at it widest point, and is accentuated by a bronze (check) sculptural light running from top to bottom. ‘This is a house for entertaining and the kitchen is one of the longest we have ever designed’, says Mills. The kitchen island bench drops down to form a dining table which in turn relates to the outdoor dining setting. “There is a real sense of continuum – both horizontal and vertical - in this house’, notes Mills.

The protected external entertaining area exploits the warmth of the brick and boasts, not only a BBQ and fire but also a teppanyaki plate built into the table surface.

With natural light a preoccupation of the practice, a generous circular skylight is positioned at the top of the spiral staircase and a smaller one in the main bathroom to animate the spaces with the changes in light at different times of day.

Projets liés

  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape
  • Slow Down: Liupanshui Minghu Wetland Park
    Turenscape

Magazine

Autres projets de Rob Mills Architecture & Interiors

Walsh Street
South Yarra, Australie
Toorak House
Toorak, Australie
Sorrento House
Sorrento, Australie
Ocean House
Lorne, Australie
Armadale Residence
Melbourne, Australie
Carrical
Melbourne, Australie