WGL19, Lacquered Aluminium Library

Gent, Belgium
Photo © Filip Dujardin
Photo © Filip Dujardin
Photo © Filip Dujardin
Photo © Filip Dujardin
Architects
Wim Goes Architectuur
Location
Gent, Belgium
Year
2019

Library WGL19 reinterprets a wooden design from 2007 as an aluminium version lacquered in a palette of four different colours.

The search for tension within the colours is close to the attitude of Mark Rothko. Trough reflection one colour merges towards another; the blending colours create openness. The library is developed as a flat pack piece easy to assemble and might be placed horizontally as well as vertically. The piece is available in 10 different colour combinations.

Related Projects

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Magazine

Other Projects by Wim Goes Architectuur

Project L
Flanders, Belgium
Jan Hoet Square
Gent, Belgium
Barn D-M
Wortegem-Petegem, Belgium
Yohji Yamamoto flagship store
Antwerpen, Belgium
Refuge
Flanders, Belgium
Galerie Johann König
Berlin, Germany