The renovation of Yihe historic district

Nanjing, China
Architects
Atelier Zhouling
Year
2006


The project is part of the renovation in the Yihe district, which is a historic area in Nanjing. We propose new buildings as infill into the vacant sites. The volumes of two new buildings are similar to one old one, but the surface, the facade and the roof are designed in a smoother way than before.

Location: Nanjing, China

Client: Government of Nanjing City

Architect: Atelier Zhouling

Project Team: ZHOU Ling, ZHANG Ning

Structure and Material: concrete, black brick, wood

Building Area: 1.100 sq. meter

Cost: 22 Mill. RMB

Design Period: 2006

Related Projects

  • Perrondach Bahnhof Filisur
    Walter Bieler AG
  • Paul Reinhart Dreifach-Sporthalle
    Walter Bieler AG
  • Dialogue Center “Przełomy”
    KWK Promes architect
  • Hotel in Czorsztyn
    KWK Promes architect
  • Farmhouse with Lap Pool
    GLUCK+

Magazine

Other Projects by Atelier Zhouling

Students Dormitory of Nanjing University of Science & Technology
Nanjing, China
Xinghua Archives
Xinghua, China
Commercial and service centre of Southeast University
Nanjing, China
The interior of the Alliance Francaise in Nanjing
Nanjing, China
Daishan Kindergarten
Nanjing, China