Satsuki Kindergarten

Fukuoka, Japan
Photo © Satoshi Asakawa
Photo © Satoshi Asakawa
Photo © Satoshi Asakawa
Photo © Satoshi Asakawa
Architects
Coelacanth K&H Architects
Year
2006

This reconstruction and relocation of an existing kindergarten is located in a hilly area about twenty minutes by subway from the center of town. We organized the terraced lot into three levels and arranged the classrooms by age group around central courtyards, with distances and heights in each area adapted to the age of the children who would be using it. One-meter-tall walls and storage cubbies divide the classrooms while leaving the upper air space completely open. On the outside of the building, broad eaves create a wide hallway that links exterior and interior into a single space for the children to use. A large roof stretches over the whole complex, with posts that branch at the top supporting the latticed girders. The shape of the posts mirrors that of the trees outside, so that they melt into the natural environment as if they were a continuation of the forest.

Related Projects

  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape
  • Slow Down: Liupanshui Minghu Wetland Park
    Turenscape

Magazine

Other Projects by 工藤和美 + 堀場弘 / シーラカンス K&H

Kanazawa Umimirai Library
Ishikawa, Japan
Maruokaminami Junior High School
Fukui, Japan
Arita Ceramic Center
Kanagawa, Japan
Gallery House
Fukuoka, Japan
HHH
Tokyo, Japan
上宮寺納骨堂
愛知, Japan