ROS_private apartment

Milan, Italy
Photo © saverio lombardi vallauri
Photo © saverio lombardi vallauri
Photo © saverio lombardi vallauri
Photo © saverio lombardi vallauri
Photo © saverio lombardi vallauri
Photo © saverio lombardi vallauri
Photo © saverio lombardi vallauri
Photo © saverio lombardi vallauri
Photo © saverio lombardi vallauri
Photo © saverio lombardi vallauri
Architects
cristiana vannini | arc
Location
Milan, Italy
Year
2009
Client
private
Team
cristiana vannini, vito ruscio, ornella suriano, rui pereira

The house, can be defined as young , playful and contemporary, yet dynamic space.
All the spaces are connected with the use of large full height sliding doors that are hidden to highlight visual continuity.
The living area and the large island kitchen overlook a long balcony.
The design of wardrobes continuing to the wall allows one to organise all objects of daily use, leaving aside only furnishings, which are chosen with perfect taste and passion for design. The white space is complimented with furnishings of bright and solid colours.
An elongated custom made multifunctional bench features cabinets and a small and compact home-office/study.
The Lamps Pistil in stay and Linestra corridors and in the room draw walls and ceilings.
The kitchen has facilities that are completely concealed in the wall like the cabinet turning around a maxi island which is well equipped with cabinets and drawers, with a steel top, while the red cylindrical form indicates the centrality of the room.
On the ground an industrial teak wooden floor becomes a tatami texture.
The design of the mosaics of Sicis was custom made in the bathrooms for this project by combining colors in a rhythm.
The house, can be defined as young , playful and contemporary, yet dynamic space.
All the spaces are connected with the use of large full height sliding doors that are hidden to highlight visual continuity.
The living area and the large island kitchen overlook a long balcony.
The design of wardrobes continuing to the wall allows one to organise all objects of daily use, leaving aside only furnishings, which are chosen with perfect taste and passion for design. The white space is complimented with furnishings of bright and solid colours.
An elongated custom made multifunctional bench features cabinets and a small and compact home-office/study.
The Lamps Pistil in stay and Linestra corridors and in the room draw walls and ceilings.
The kitchen has facilities that are completely concealed in the wall like the cabinet turning around a maxi island which is well equipped with cabinets and drawers, with a steel top, while the red cylindrical form indicates the centrality of the room.
On the ground an industrial teak wooden floor becomes a tatami texture.
The design of the mosaics of Sicis was custom made in the bathrooms for this project by combining colors in a rhythm.

Una casa allegra, giovane e giocosa per una committenza dinamica e contemporanea.
Tutti gli spazi sono collegati tra loro grazie all’uso di grandi porte scorrevoli a tutta altezza che si nascondono per lasciare continuità visiva e d’uso a tutti gli ambienti.
La zona giorno e la grande cucina a isola si affacciano su un lungo terrazzo sul verde.
Il sistema di armadiature a parete genera la planimetria e permette di organizzare tutti gli oggetti d’uso lasciando negli ambienti solo gli arredi necessari, scelti con gusto e passione per il design. Gli ambienti bianchi inoltre, danno risalto agli arredi a colori puri e primari.
La dimensione molto allungata del soggiorno è rafforzata dalla lunga panca multifunzione progettata ad hoc. Su questa si articolano contenitori, cabinet e una piccola postazione home-office.
Le lampade Pistillo in soggiorno e Linestra nei corridoi e in camera disegnano pareti e soffitti.
La cucina ha le attrezzature completamente nascoste nella parete / armadio e gira attorno a una maxi isola con piano in acciaio, attrezzata con contenitori e cassetti, mentre la cappa cilindrica rossa segnala la centralità della stanza.
A terra un parquet industriale in teak diventa un tappeto tatami.
Il disegno dei mosaici della Sicis nei bagni è stato fatto ad hoc per questo progetto combinando colori e ritmo.

Related Projects

  • Centillion Sofia
    DIN A4 Architektur
  • Joe and Rika Mansueto Library
    L-Plan Lighting Design
  • Terra Mineralia, Schloß Freudenstein
    L-Plan Lighting Design
  • Shangri-La Hotel Tokyo
    WORKTECHT CORPORATION
  • Nippon Daira Hotel
    WORKTECHT CORPORATION

Magazine

Other Projects by cristiana vannini | arc

Einaudi_Libri per ragazzi
Milan, Italy
Enrico Baj_Dal De rerum natura alle Montagne
Milan, Italy
Competition Entry Unione Industriale Turin
Turin, Italy
LAGO APT
Residenze Campari, Sesto San Giovanni (Milan), Italy
SISTEMI RASO PARETE | MADE EXPO 2011
Milan, Italy
MNG_private apartment
Milan, Italy