Replacement apartment building in Wollmattweg

Dornach, Switzerland
Photo © Tom Bisig
Architects
Flubacher_Nyfeler_Partner
Location
Dornach, Switzerland
Year
2013

The apartment building is a building to replace a 1950s apartment block and is located in Dornach within walking distance of the railway station. The building gives way to a wide, south-facing garden beneath which the parking garage is located. Two apartments per storey are symmetrically mirrored against a central wall; the bathrooms and kitchens are encapsulated as the core in the centre. Living and sleeping areas are separated from one another. The house opens up towards the south with a continuous balcony. Cooking, eating and living are divided up by the intersected balcony. The rooftop apartments have a large roof terrace on the south side.

Related Projects

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressive cleanroom expansion
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Magazine

Other Projects by Flubacher_Nyfeler_Partner Architekten

Umbau und Sanierung Heimetli Schützengasse
Riehen, Switzerland
Replacement apartment building Wasserstelzenweg
Riehen, Switzerland
Wohngenossenschaft Gartenstrasse
Basel, Switzerland
Meiriacker housing association
Binningen, Switzerland
Wettbewerb Betriebsgebäude Zolli, Basel