plus energy rooftop

vienna, Austria
Photo © Thomas Jeschko
 
 
Photo © Thomas Jeschko
 
 
Photo © Thomas Jeschko
 
 
Photo © Thomas Jeschko
 
 
Lageplan
Drawing © HOLODECK architects
 
 
Grundriss 3.OG
Drawing © HOLODECK architects
 
 
Grundriss 1.DG
Drawing © HOLODECK architects
 
 
Grundriss 2.DG
Drawing © HOLODECK architects
 
 
Architects
HOLODECK architects
Address
vienna, Austria
Year
2016

The two-storey loft conversion on Schüttauplatz takes references from the landscape and creates by projections (dormers) and recesses views from the indoor and outdoor use and protected high-quality open spaces. The transition between apartment house and construction is accentuated road side by an architectural design element which protrudes above the last inventory levels in the road space. The lightweight steel sets itself as an independent member on the existing building.

Related Projects

Other Projects by HOLODECK architects