Peabodys Caffee Shop

Londra, Great Britain
facade detail, bean application
Photo © Simone Bossi
perspective view
Photo © Simone Bossi
perspective view
Photo © Simone Bossi
concept diagram section
distribuition criteria
Architects
Modourbano Architectural Design
Location
Londra, Great Britain
Year
2017
Stories
Undisclosed
Client
Peabodys Group
General Contractor
North West Commercial Construction Ltd.
Graphic Design
Tommaso Bovo Studio

The Atkinson concept comes from the idea of creating an enveloping and warm space for Peabodys customers. Wood has been used on all surfaces; from floor to furniture such as tables and counter. Located in London, in the Atkinson Morley Wing of the St. George Hospital, the pilot project of the Peabodys group franchise develops an innovative approach to the idea of the coffee shop. Wood is the protagonist of the project; a number of boxes with a natural and sinuous geometry, parametrically distributed, descend from the ceiling hiding within the technical elements of the air conditioning and lights, and also ensuring greater efficient and acoustic comfort. The customer is embraced by the warmth of wood, a moder and minimal feel which is at the same time domestic and familiar. The same materials are also found on the main counter and on furniture accessories; benches and tables are designed by Modourbano for Peabodys and they configure the open space in small clusters with a well handled privacy.

Related Projects

  • Stephen Street Kitchen, restaurant at BFI
    PSLab
  • Tree Clubhouse
    TAO
  • Sansibar by Breuninger
    DIA – Dittel Architekten
  • Hotel Aurelio
    Lichtkompetenz
  • Café in the Kunsthistorisches Museum
    Gert M.Mayr-Keber ZT GmbH

Magazine

Other Projects by Modourbano Architectural Design

P17- Housing in Milan
Milano, Italy
COMPASS Headquarters Office Design
Milano, Italy
CHEBANCA! Interior Design
Verona, Italy