LANUV administration building

Essen, Germany
Photo © Daniel Sumesgutner
Photo © Daniel Sumesgutner
Architects
Koschany + Zimmer Architekten
Address
Wallneyer Straße 6, 45131, Essen, Germany
Year
2007

In the immediate vicinity of the laboratory and workshop buildings, which were also designed by KZA, the office building of the environmental agency LANUV was completed in early 2007. A U-shaped building with a set entrance hall surrounds a green inner courtyard and offers space for office space and a cafeteria. Ecological aspects such as a green roof, windows made of European woods and a rainwater drainage in troughs, rigoles and ponds were particularly taken into account during the design phase.

Related Projects

  • Campus HessenChemie
    grabowski.spork architektur
  • Wyoming Nature Conservancy - Red Canyon Ranch
    Ward+Blake Architects
  • Fassadenbeleuchtung Schouten Toren
    MAASS-Licht
  • FBC, Mainzer Landstraße
    BNARCHITEKTEN
  • Züri-WC Klopstockwiese
    illiz architektur

Magazine

Other Projects by Koschany + Zimmer Architekten

Schwarzer Precision
Essen, Germany
LUEG center
Bochum, Germany
SCIENCEoffice
Essen, Germany
ALDI Logistics center
Mitchelstown, Ireland
Residential development PIER 78
Essen, Germany
Wohnen im Park
Novosibirsk, Russia