La Douce Patisserie Bakery

Suzhou, Jiangsu Province, China
Arc top surface
Photo © Yingda Xu
Project appearance
Photo © Yingda Xu
Shop overview
Photo © Yingda Xu
Baking area details
Photo © Yingda Xu
entrance1
Photo © Yingda Xu
DIY area details
Photo © Yingda Xu
Changhong glass film details
Photo © Yingda Xu
entrance2
Photo © Yingda Xu
Cashier area1
Photo © Yingda Xu
entrance3
Photo © Yingda Xu
Cashier area2
Photo © Yingda Xu
Cashier area3
Photo © Yingda Xu
Baking area
Photo © Yingda Xu
DIY area1
Photo © Yingda Xu
DIY area2
Photo © Yingda Xu
Architects
Parallect Design
Address
First floor, Zhongheng design building, Suzhou Industrial Park, 215000 Suzhou, Jiangsu Province, China
Year
2021

Design Concept: “Evaporation and sublimation”

This design concept is generated from the process of continuous "evaporation and sublimation" of water vapor during the baking and heating, which results in a series of pure-interesting shapes.

La Douce Patisserie is a French coffee shop, which is not only a place for seiling desserts, but also served for providing more needs and possibilities for consumers. People can shop , take photos, and enjoy food, communiation, and cooking experience , etc. We donated to redefine the concept of dessert shops from aspects such as business modes and space design.

With the infiltration of the experience-economy and people's understanding in the recent years,the “popular style” of a period is changing. Initially, we hope to hear and realize the owner’s wishes during the communication. However, during the process, while we are surprised by the owner’s rationality, we gradually understand her requirements -taking the advantage of the purest environment for roasting and coffee. She hopes that it will not be blindly obeyed, not impetuous, provide enough space for imagining and giving, and lead the boutique experience. Whether for coffee aroma or coffee machine, desserts or monderian-art, or the sudden inspiration in the afternoon, people can rest here.

Related Projects

  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten
  • Neubau Einfamilienhaus Liebefeld
    Johannes Saurer Architekt BSA
  • Neubau Sporthalle Sigmaringendorf
    dasch zürn + partner architekten Partnerschaft mbB
  • Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
    West-line Studio

Magazine

Other Projects by Parallect Design

“Sky Gallery” Aerial Study Room
Suzhou, China
Super Design Workshop – Dell Pavilion
Guangzhou, China
Sake Dojo
Suzhou, China
Kalakal Tibetan Cuisine and Culture Center
Shangri-La City, China
Oneswear Shanghai Xintiandi Jewelry Store
Shanghai, China