Industrial Park Sports Center

Suzhou, China
Photo © Christian Gahl
Photo © Christian Gahl
Photo © Christian Gahl
Photo © Christian Gahl
Photo © Christian Gahl
Photo © Christian Gahl
Photo © Christian Gahl
Photo © Christian Gahl
Site plan
© WES LandscapeArchitecture
Landscape Architects
WES LandschaftsArchitektur
Location
Suzhou, China
Year
2017

The interplay of architecture and landscape architecture gives the Suzhou Industrial Park Sports Centre a unique design that is full of character: a sports valley with meandering paths, fitness routes and leisure islands based on a dynamic river landscape are spatially limited by pedestal-like raised sports islands with terraced sports fields and podium plazas that are crowned by individual stadiums visible from afar.

In contrast to the organic design language of the inner sports park, the Industrial Park Sports Center is generously enclosed by a linear promenade area that runs alongside the surrounding streets.

Client
Suzhou Industrial Park, Sports-Industry-Development Co., Ltd., Suzhou, China

Project period
2013 - 2017

Size
600.000 m²

Realisation
WES LandscapeArchitecture

Partner
gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner, Hamburg

Related Projects

  • Osaka University MACHIKANE Nursery school
    Coelacanth K&H Architects
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • New chalet
    Arttesa, designed & tailored

Magazine

Other Projects by WES LandschaftsArchitektur

Jungfernstieg
Hamburg, Germany
Alexanderplatz
Berlin, Germany
Reemtsma-Park
Hamburg, Germany
Willy-Brandt-Platz and the central bus terminal
Erfurt , Germany
Penthouse Garden Dr. Mattias Wilkening
Hannover, Germany
Graf-Adolf-Square 15
Düsseldorf, Germany