Green Energy Facilty

Referinghausen, Germany
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Drawing © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Picture © Christoph Hesse Architekten
Picture © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Photo © Christoph Hesse Architekten
Architects
Christoph Hesse Architects
Location
Referinghausen, Germany
Year
2016

This project is the result of a symbiosis of function and atmosphere. The infrastructure buildings are biomass storage facilities and thus contribute to the green energy supply of the village of Referinghausen. However, they are more than just functional buildings, but are also places with a special ambiance, which have been thematically linked by a path temporarily.
The first part of the trail started between two concrete walls, which serve on the other sides as storage for biomass. The path then headed along a circular reservoir, where through an opening the view was directed to the interior, the reflections of the water, the sharp shadows and the sky. The journey ended at an installation: Three concrete pillars that symbolize biomass, heat and green electricity. An extension of the path led to the Strohtherme, an information pavilion built on the occasion of the 750th anniversary of the village.

Related Projects

  • Osaka University MACHIKANE Nursery school
    Coelacanth K&H Architects
  • Pool Pavilion
    Reddymade
  • Sanierung Geschäftshaus Aeschenvorstadt
    KREN Architektur
  • Armadale Residence
    Rob Mills Architecture & Interiors
  • New chalet
    Arttesa, designed & tailored

Magazine

Other Projects by Christoph Hesse Architekten

Villa F
Titmaringhausen, Germany
StrohTherme
Referinghausen, Germany
Between Tracks & Road
Korbach, Germany
Tower House
Bromskirchen, Germany
Room of Silence
Korbach, Germany
Community House Am Hauptbahnhof
Korbach, Germany