Fire Department Sand in Taufers

Sand in Taufers, Italy
Photo © Gustav Willeit
Photo © Gustav Willeit
Photo © Gustav Willeit
Photo © Gustav Willeit
Photo © Gustav Willeit
Photo © Gustav Willeit
Photo © Gustav Willeit
Photo © Gustav Willeit
Photo © Gustav Willeit
Photo © Gustav Willeit
Photo © Gustav Willeit
Photo © Gustav Willeit
Architects
pedevilla architects
Address
Via Dr. Daimer, 39030 Sand in Taufers, Italy
Year
2016
Client
Gemeinde Sand in Taufers
Total Cubature
8.800 m³
Construction Costs
2,4 Mio
Project and Realization
2007 - 2016

At the entrance of the Tauferer Ahrntal, at 870 meter above sea level, the fire station can be seen as a new golden landmark of Sand in Taufers. The building is mainly characterized by its unique and straight functionality, which shows in a clear and simple shape. Short ways have received the highest due to their crucial influence during the efficient procedures of an operation. The building has a valuable appearance, in which superfluous decorations were deliberately avoided.
As the process of reduction went on, shape, materials and colors came to the fore.

A playful and thus surprising attribute is the golden yellow plaster, roughly splattered onto the facade, creating a specific appeal to the new fire station.

Related Projects

  • Herman Miller National Showroom
    Krueck Sexton Partners
  • The Ark, Condominiums
    Form4 Architecture
  • SFMOMA Rooftop Garden
    Jensen Architects
  • Kokoris Residence
    Jensen Architects
  • Turner Duckworth Offices
    Jensen Architects

Magazine

Other Projects by pedevilla architekten

House At Mill Creek
Mühlen in Taufers/South Tyrol, Italy
Fire Station Vierschach
Vierschach, Italy
Lake Garda Holiday Home
Bardolino/Veneto, Italy
Chalet La Pedevilla
Pliscia/South Tyrol, Italy
Hotel Bühelwirt
St. Jakob in the Ahrntal, Italy
ciAsa Aqua Bad Cortina
San Vigilio di Marebbe / South Tyrol, Italy