Courtyard House in Yokohama

Kanagawa, Japan
Photo © Aisaka Architects' Atelier
Photo © Aisaka Architects' Atelier
Photo © Aisaka Architects' Atelier
Photo © Aisaka Architects' Atelier
Photo © Aisaka Architects' Atelier
Architects
Aisaka Architects Atelier
Location
Kanagawa, Japan
Year
2007

Courtyard house with Various Contradictions built in suburbs of Yokohama . We patiently adjusted all of the conflicting elements at various levels to make them compatible, and it took us two years to come up with a single answer.
The setback shape of the house balances the desire for a courthouse with the preservation of the low-rise cityscape. Aluminum louvers were used to balance the need for openness to the neighborhood and the need to protect the privacy of the residents. The cross-sectional plan with different story heights was used to balance the storage of the three cars and the richness of the living space. Furthermore, the requirements and the budget were balanced by using the right materials in the right places.

Related Projects

  • Promenade Favorita, Lugano TI
    mavo gmbh
  • Garten Höhenweg St.Gallen
    mavo gmbh
  • Sagiareal, Greppen LU
    mavo gmbh
  • Progressive cleanroom expansion
    Lindner Group
  • Büro Allmendstrasse
    BFB Architekten AG

Magazine

Other Projects by 相坂研介設計アトリエ

Tesoro Nursery School
Fukushima, Japan
House in Kamikitazawa
Tokyo, Japan
House in Eifuku
Tokyo, Japan
House in Meguro
Tokyo, Japan
Building in Matsudo
Chiba, Japan