Colca

Shanghai, China
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Photo © Studio DOHO
Architects
Studio DOHO
Address
Hengshan Road, 200031 Shanghai, China
Year
2016
Cost
100K - 1M
Stories
1-5 Stories
Team
Studio DOHO

Colca captures the vibrancy of Peru with hints of patterns, textures and colors in a renovated urban block in Shanghai’s Former French Concession.

The layout is based around an open-air dining terrace, which serves as the heart of the project. A mosaic water feature wall creates a tranquil backdrop for the seating area. The Latin-inspired bar transitions into the terrace, opposite of a private dining room.

Reclaimed wooden doors and sliding screens provide flexibility in the main dining room, which can be closed for private events or open to create a lively dining room. The high ceiling and exposed beams were maintained through an asymmteric blue stucco wall, which conceals the MEP equipment.

An illuminated feature wall, inspired by the topography of Colca Canyon, creates the ambiance in the main room, while connecting back to Peruvian origins.

Related Projects

  • Neubau Laurpark
    Berchtold.Lenzin Landschaftsarchitekten
  • European Hansemuseum
    WES LandschaftsArchitektur
  • Agristo HQ
    OYO Architects
  • Sophienterrassen
    WES LandschaftsArchitektur
  • Industrial Park Sports Center
    WES LandschaftsArchitektur

Magazine

Other Projects by Studio DOHO

POKE POKE
Shanghai, China
TIME CAPSULE CAFÉ
Shanghai, China
BOTECO
Shanghai, China
Wheat
Shanghai, China
ZHIZUO
Beijing, China
PIE BIRD
Shanghai, China