Atelier in a farm

Landecy, Switzerland
Photo © INGENI SA
Photo © INGENI SA
Engineers
INGENI
Location
Landecy, Switzerland
Year
2010
Cost
Undisclosed
Stories
1-5 Stories

The conversion of this barn into an artist's studio proposes the insertion of a new wooden slab separating the ground floor from the creative space on the floor. With only 90 kg / m2, the new girder floor crosses the entire space over a length of 15 m. Its structure is made up of four thin main beams with a height of 120 cm, a secondary system and covered with wooden plates. The latter participate in the rigidity of the whole thanks to its solidarity system.
Upstairs, the framework has been renovated according to an old-fashioned method, always respecting the existing building.

Award DRA 3/2014
Special prize ARC Award 2014

more details >

Related Projects

  • 6280.CH Coworking Hub
    Evolution Design
  • Hohes Holz auf der Lichtung | Neubau Büro- und Verwaltungsgebäude für die Ziegler Group
    Brückner & Brückner Architekten
  • Turning Gray into Green : Meishe River Greenway and Fengxiang Park, Haikou,China
    Turenscape
  • Tongnan Dafosi Wetland Park
    Turenscape
  • Slow Down: Liupanshui Minghu Wetland Park
    Turenscape

Magazine

Other Projects by INGENI

Leman College
Renens, Switzerland
FIBA Headquarters
Mies, Switzerland
Rolex Global Headquarters
Genève, Switzerland
UEFA - Clairière Building
Nyon, Switzerland
Aviaries in Bois-de-la-Bâtie
Genève, Switzerland
Langensandbrücke
Lucerne, Switzerland