Adequacy of outdoor space

Viladecans, Spain
Photo © 2gv Arquitectura
Photo © 2gv Arquitectura
Photo © 2gv Arquitectura
Photo © 2gv Arquitectura
Photo © 2gv Arquitectura
Architects
2gv sensibilidad patrimonial
Location
Viladecans, Spain
Year
2016

Due to the constraints and the environment of the area of action, it is proposed to make the most of the pre-existence. This is why it is contemplated to enhance and give continuity to the flow of people, reinforced by a series of pergola-type built elements, and natural elements of integration with the user and sustainability.
A dialogue is proposed between a hard concrete tile pavement that reinforces the flow of people, and a landscaped pavement, artificial turf, which limits user access and incorporates a green pavement to the intervention.
On an upper level, a series of pergolas are projected to provide a visual reference and sun protection, inviting to enter the shopping center and enjoy the projected outdoor space. These pergolas clearly mark the entrance from Tecnología Street, as well as from Avenida de la Vila, in Viladecans.

Related Projects

  • Eclectic Apartment
    JUNG
  • „els“ – Elsbethenareal-Schrannenplatz
    F64 Architekten
  • Neubau Einfamilienhaus Liebefeld
    Johannes Saurer Architekt BSA
  • Neubau Sporthalle Sigmaringendorf
    dasch zürn + partner architekten Partnerschaft mbB
  • Guizhou South-Western Monority Ethnic Cultural Center
    West-line Studio

Magazine

Other Projects by 2gv sensibilidad patrimonial

Diseño de Restaurante en Centro Comercial Las Arenas, Barcelona
Barcelona, Spain
Restauración de la Iglesia Virgen Del Rio en Tarazona, Zaragoza
Zaragoza, Spain
Renovation of a residetial building in Sant Andreu de la Barca
Sant Andreu de la Barca, Spain
landscaping of a plot sloping
Barcelona, Spain
Hotel Arrey-Alella
Alella, Spain