Piz Seteur

 Back to Projects list
Address
Plan de Gralba, 39048 Selva - Val Gardena, Italy
Year
2017

The planning of the valley station of Piz Seteur was inspired on the one hand by the profiles of the surrounding mountains and on the other hand by the two main sports practiced in this area, skiing and mountain biking. The goal was creating a perfect harmony between dynamism, power, technology and nature and to merge the building with the surrounding natural alpine landscape.

The architects choose brushed larch wood, the tables used were in fact treated with abrasive brushes that removed the softer part of the wood, providing them with a darker color more similar to the neighboring forest.

Other Projects by Perathoner Architects

Single familiy house
Daunei, Italy
Danterceppies Cable Car
Selva di Val Gardena, Italy
Tublà da Nives
Selva di Val Gardena, Italy
Villa A
Selva di Val Gardena, Italy
Grand Hotel Alpenroyal *****
Selva - Val Gardena, Italy
Villa Belvedere
Costermano, Italy